مجید فرهنگ فر متولد 68 در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد رشته انفورماتیک پزشکی دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران است. وی بر اثر بیماری اوریون در دوران کودکی به طور کامل شنوایی اش را از دست داده است، وي همچنین قدرت بالایی در لبخوانی افراد دارد، بدون اینکه حتی اندکی صدا بشنود، با بهرهگیری از قدرت لبخوانی قادر است تمامی جملاتی که افراد ایراد میکنند را تشخیص دهد، و جالبتر اینکه میتواند صحبت کند و با افراد ارتباط برقرار کند به گونهای که اگر فردی از معلولیت وی آگاه نباشد، نمیتواند متوجه شود که وی معلولیت شنوایی و تکلم دارد.
مجید فرهنگ فر متولد 68 در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد رشته انفورماتیک پزشکی دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران است.
وی بر اثر بیماری اوریون در دوران کودکی به طور کامل شنوایی اش را از دست داده است، وي همچنین قدرت بالایی در لبخوانی افراد دارد، بدون اینکه حتی اندکی صدا بشنود، با بهرهگیری از قدرت لبخوانی قادر است تمامی جملاتی که افراد ایراد میکنند را تشخیص دهد، و جالبتر اینکه میتواند صحبت کند و با افراد ارتباط برقرار کند به گونهای که اگر فردی از معلولیت وی آگاه نباشد، نمیتواند متوجه شود که وی معلولیت شنوایی و تکلم دارد.
همچنین به مدت 10 سال( از آمادگی تا اول دبیرستان) در کنار افراد ناشنوا به تحصیل پرداخت و سپس با تلاش و پشتکاری که داشت از سال دوم هنرستان تاکنون در کنار افراد سالم به تحصیلات عالیه خود ادامه می دهد.
وی اولین مخترع ناشنوای ایرانی و عضو بنیاد ملی نخبگان جمهوری اسلامی ایران است و دارنده 2 اختراع شامل؛ نرمافزار تبدیل صدا به متن و بالعکس در گوشیهای موبایل ناشنوایان و همچنین نرمافزار آموزش مصور زبان اشاره طبیعی ناشنوایان به سه زبان انگلیسی و عربی و فارسی را اختراع کرده است.
فرصتی دست داد تا با وی به گفت و گو بنشینیم مشروح گفت و گو را باهم میخوانیم؛
چرا رشته تحصیلی خود را کامپیوتر انتخاب کردید؟
در پایان سال اول دبیرستان با مشورت معلمین عزیزم با توجه به اینکه علاقه وافری به رشته علوم تجربی و حرفه پزشکی داشتم و تاکید آنها مبنی بر اینکه در آینده در این رشته به مشکل بر خواهم خورد و با توجه به انقلاب کامپیوتر و صنعت های نرم افزار های کامپیوتری با مشورت پدر و مادر عزیزم و همچنین معلمین و افراد صاحب نظر ، رشته کامپیوتر را در سال دوم هنرستان برای تحصیل انتخاب کرده ام و تاکنون توانستم در این رشته موفقیت های خوبی را بدست بیاورم و همان سال دوم هنرستان توانستم در مسابقات برنامه نویسی استان رتبه دوم را کسب کنم.
در دوران تحصیل با توجه به اینکه در کنار افراد سالم درس میخواندید مشکلی احساس کردید؟
بله ، عمده ترین مشکلی که من داشتم اغلب صحبت های معلمین و اساتید خود را متوجه نمی شدم با همکاری و کمک هم کلاسی هایم و راهنمایی های اساتید و معلمین عزیزم خدا را شکر همه مشکلات را با تلاش و پشتکار پشت سر گذاشتم.
رتبه کنکور شما چند شد؟
با تلاش و پشتکاری که داشتم توانستم با شرکت در کنکور سراسری در مقطع کاردانی رتبه 133 را کسب کنم و در آموزشکده فنی امام علی (ع) یزد پذیرفته شدم. سپس مقطع کارشناسی را در موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی یزد گذراندم و در حال حاضر هم در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه صنعتی امیر کبیر تهران در رشته انفورماتیک پزشکی مشغول تحصیل هستم.
از اختراع خود بگوئید؟
سال 84 با توجه به این که احساس می کردم تعاملی باید مشکلات ارتباطی ناشنوایان با افراد جامعه را برطرف کند به ذهنم رسید تا سامانه ای را طراحی کنم که مشکل ارتباطی افراد ناشنوا با سایر افراد جامعه حل شود. این اختراع به صورت نرم افزار است که بر روی موبایل افراد ناشنوا نصب می شود و هنگامی که افراد سالم با افراد ناشنوا تماس می گیرند این نرم افزار در فاز اول تمام صحبت های افراد سالم را به صورت نوشتاری در موبایل فرد ناشنوا تبدیل می کند. در فاز دوم اگر ناشنوا توانایی تکلم داشته باشدمی تواند به راحتی با صحبت کرده و پاسخ طرف مقابل را بدهد در غیر این صورت می توان با تایپ جملات آن را برای طرف مقابلش به صورت صوتی ارسال کند.
از ویژگی منحصر به فرد این اختراع بگوئید؟
بهترین خصوصیت این سامانه این است که تازمانی که ارتباط برقرار باشد مانند تماس تلفنی نرم افزار به عملکرد خود ادامه می دهد.
در مورد دومین اختراع خود توضیح بدهید؟
دومین اختراعم نرمافزار آموزش مصور زبان اشاره طبیعی ناشنوایان است. در این نوع افراد سالم می توانند با زبان مادری ناشنوایان ( زبان اشاره) با فرد ناشنوا ارتباط برقرار کنند و مشکل ارتباطی افراد سالم، استادان دانشگاه وغیره با این افراد حل شود.
در مورد نحوه کار این سامانه توضیح بدهید.
این سامانه به این صورت عمل می کند که با تایپ جملات و متن ها بر روی این نرم افزار جملات نوشته شده به صورت تصویر آدمک به حالت اشاره فارسی به ناشنوایان و افرادی که علاقه مند هستند ارتباط با ناشنوا را یادبگیرند آموزش می دهد. و همچنین دیکشنری ای دارد که با جستجو می توان معادل کلمه زبان اشاره فارسی آن مشاهده کرد.
این نرم افزار چه ویژگی خاصی دارد؟
این نرم افزار دارای سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی طراحی شده است. این نرمافزار بسیاری از مشکلات ارتباطی افراد جامعه با ناشنوایان را حل میکند برای مثال یک استاد دانشگاه میتواند با مطالعه این نرم افزار و تمرین با آن، با شاگرد ناشنوایش به راحتی ارتباط برقرار کند و مطالب و نکات درس را به وی به صورت زبان اشاره منتقل کند.
آیا این نرم افزارهایی که اختراع کرده اید در دسترس ناشنوایان قرارگرفت؟
در خصوص اختراع دومم خوشبختانه در سراسر کانون های ناشنوایان ایران توزیع شده است و در حال استفاده می باشد ، در خصوص اختراع اولم متاسفانه خیر، و به علت عدم هماهنگی امکانات مخابراتی کشور با این اختراع هنوز این نرم افزار به تولید انبوه و عملیاتی نرسیده است. جلسات متعددی با معاون رئیس جمهور، مخابرات و بنیاد نخبگان داشتهام اما چون این ارتقاء، هزینههای بالایی برای مخابرات دارد و برایشان مقرون به صرفه نیست، متاسفانه جواب قابل قبولی نگرفتهام اما خوشبختانه با حسن توجه استاندار محترم یزد و مدیریت محترم پارک علم و فناوری استان یزد امید دارم این اختراع بزودی وارد فاز عملیاتی شود.
از مشکلات خود در جامعه بگوئید و این که چه سخنی با مسئولین ذی ربط دارید؟
هم اکنون از مسئولین تقاضا دارم به مشکلات معلولین و ناشنوایان اعم از مسکن ، اشتغال و تحصیل و مهم تر از آن اشتغال توجه بیشتری داشته باشند چرا که کار و تلاش اقتصادی علاوه برنقش مثبت در توانایی شخصیت انسان و کسب درآمد، پیشرفت و توسعه فرد و جامعه را به دنبال دارد. امیدوارم مسئولین عزیز با اجرای نهایی بند های قانون جامع حمایت از حقوق معلولان امید را به جامعه معلولین عزیز کشور بازگردانند.
چگونه استخدام دانشگاه علوم پزشکی یزد شده اید؟
در سال 91 با شرکت در آزمون استخدامی در دانشگاه متبوع شرکت کرده و پس از طی مراحل سنجش علمی و مصاحبه با رتبه دوم پذیرفته شده ام، هم اکنون در انتظار جواب گزینش دانشگاه جهت اخذ قراردادم هستم.
در محیط کار با چه مشکلاتی رو به رو هستید؟
بیشترین مشکل محیط کارم مشکلات ارتباطی است که با همکاری و همدلی همکارانم و توجه ویژه ریاست اداره آمار و فناوری اطلاعات مهندس احسان سلطانی تا اکنون مشکلی احساس نکردم.
در مدت استخدام خود در دانشگاه تاکنون چه دستاورد هایی داشته اید ؟
دستاورد هایی که بنده داشته ام طراحی و تولید سامانه های ثبت نام آنلاین بیمه تکمیلی کارکنان ، سامانه اتوماسیون فناوری اطلاعات ، سامانه نوبت دهی آنلاین کلینیک های وابسته به دانشگاه و سامانه جامع فرم ساز و... بوده است .
از مسئولین دانشگاه چه انتظاری دارید ؟
از آنجایی که مشاغل IT یکی از مشاغل فنی و سخت و زیان آور است از مسئولین تقاضا دارم به همکاران و کارمندان شاغل در قسمت های IT دانشگاه در خصوص پرداخت حق فنی وغیره توجه داشته و همچنین به معلولین شاغل در قسمت های مختلف دانشگاه توجه خاص و ویژه ای داشته باشند.
مجید فرهنگ فر در حال حاضر به عنوان برنامهنویس و کارشناس توسعه دهنده نرم افزار ها در اداره آمار و فناوی اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد کار می کند .
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025